Oppskrifter

Raskt og eltefritt brød i airfryer

Å være foreldre på fulltid krever som regel svært mye av deg og da passer det bra med alt som går raskt og som er enkelt, som å bake eltefritt brød i airfryer. Eltefritt brød i airfryer passer perfekt til travle dager. Brødet blir saftig og luftig, og passer til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Det er ikke uten grunn at airfryer har blitt så populært de siste årene. Den gjør matlagningen både raskere og enklere. I en airfryer kan du både tilberede og varme opp ulike retter, samt steke og bake, og det helt uten bruk av olje. Mange lurer på hvordan en airfryer egentlig fungerer, og kort sagt så er det som en liten stekeovn. Du kan lage akkurat den samme maten i en airfryer som du kan i stekeovnen din, men på kortere tid.

Raskt og eltefritt brød i airfryer

Eltefritt brød i airfryeren er super enkelt å lage og smaker av deilig hjemmebakst. Dette brødet kan lages med akkurat det melet du liker best, men husk å tilpasse melmengden hvis du lager brødet grovere. Oppskriften tar utgangspunkt i brød med fint og siktet hvetemel.

Du kan variere denne oppskriften på eltefritt brød i airfryer i det uendelige, her er det kun fantasien som setter grenser. For et grovere brød, kan du bruke sammalt hvetemel og hvetemel. For et søtt brød, kan du tilsette litt sukker eller honning i deigen. Tilsetter du litt friske urter i deigen har du raskt et smakfullt urtebrød, og ved tilsette ulike frø får du et sunt frøbrød.

Brødet skal ikke eltes, men det må heve et par timer på benken før du steker det. Ha deigen i en form som du setter i aifryeren, eller dekk airfryeren med bakepapir og ha deigen direkte i holderen.

Dette trenger du:

  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2 dl lunkent vann

Slik gjør du:

  1. Start med å ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. Deigen skal være seig. Tilpass med mel og vann hvis deigen blir for tørr eller for løs.
  2. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle  og la heve i rundt to timer. Deigen skal heve til dobbel størrelse så husk å bruke stor nok bolle.
  3. Etter at deigen har hevet et par timer, har du den i en form eller i beholderen til airfryeren.
  4. La deigen heve i ytterligere 30 minutter.
  5. Dryss over litt mel og stek brødet i 25 til 3o minutter på 190 grader.
  6. Når brødet har en sprø stekeskorpe og er gjennomstekt lar du det hvile på en rist.

Brødet smaker best samme dagen, men kan fint spises dagen etter. Har du ikke airfryer kan du steke brødet i stekeovnen.

Lykke til!

Trenger du en airfryer? Ta en kikk her